2011. február 1., kedd

Készen állni és várni

Az ember sokszor érzi úgy magát,hogy nem érti a dolgokat úgy érzi magát mint egy olyan föld, amely régen nem kap már megfelelő táplálékot a növekedéshez. Minap hallottam egy példát,ami azt magyarázta mit is kell csinálnunk ilyen helyzetekben. A fa gyökerei,amikor nem kapnak elég tápanyagot a növekedéshez elkezdenek mélyebbre kúszni a föld mélyebb rétegeibe,hogy onnan szerezzenek megfelelő táplálékot.
Mennyire fantasztikus,ahogy meg lett teremtve az élővilág. Isten mindent pontosan eltervezett. Ő tudta,hogy lesznek száraz időszakok.

Saját életemben is tapasztalom,hogy általában,amikor ilyen "száraz" időszakon megyek keresztül sokszor beleesem olyan hibákba,hogy saját magam hozok döntéseket. Isten igéjébe kell kapaszkodnom,nekem ez ad táplálékot. Ő egyszerűen és egyértelműen elmondja,hogy mennyi mindent tervez a mi életünkre. Kedves olvasó el kell,hogy mondjam: Isten sokkal jobb és nagyobb dolgokat tervezett az életedre,mint azt valaha gondoltad volna. Soha ne elégedj meg azzal,amit ez a világ mond meg az emberek körülötted. Ha kaptál Istentől egy ígéretet,akkor nincs más tennivalód,mint,hogy bízz! Bízz abban,hogy Isten,amit megígért meg is cselekszi. Mindehhez idő kell. Várni,amíg Isten megcselekszi az életedben.

Vannak emberek,akik úgy gondolják,hogy kevesek. Mert ezt mondja a környezetük,a világ. Ők nem népszerűek nincs pénzük,nincs mivel felvágni az emberek előtt. Beleesnek abba a hibába,hogy saját emberi képességeikre néznek. De Isten nem így néz ránk. Isten azt mondta,hogy mindent nekünk ajándékozott.
Mindenki életébe adott legalább egy olyan dolgot,amiben tehetséges lehet. Kérdés az,hogy használjuk -e azokat a talentumokat,amiket Isten nekünk adott.

" jól van, jó és hű szolgám, a kevésben hű voltál, sokat bízok rád ezután...." /Máté 25;23/

Én is nap,mint nap ezt teszem. Azt a keveset,amit Isten rám bízott és nekem adott, használom. Nem nagy dolgokban kell gondolkodnunk. Isten nagyon jól tudja,mire akar elvezetni minket. Nekünk annyi tennivalónk van,hogy kilépünk a megszokott kis életünkből és elkezdjük használni a dolgokat,amiket Isten nekünk adott.
Hidd el,amikor szakítasz időt valakire,aki pl. nehézségben van éppen végighallgatod és imádkozol érte már ez is hatalmas dolog. A többi jönni fog. Isten hűséges. Látja a szívedet az életedet és mindennél jobban Szeret!
Nem felejtkezett el rólad.

Egy hatalmas ígérettel zárom a soraimat, legyetek nagyon áldottak!

"Az Úr vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged csontjaidat megerősiti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a viz."/Ézs: 58,11/

1 megjegyzés: